Golf-LET: Vedú Andreová s Arthurovou, Kamasová po 1. kole na Slovak Open 55.

08.06.2012 Brezno

Tále 8. júna (TASR) - Po úvodnom kole na 3. ročníku golfového turnaja Allianz Slovak Ladies Open na Táľoch vedú Francúzka Lucie Andreová a Austrálčanka Bree Arthurová, ktoré zapisovali 69 úderov respektíve tri rany pod par. Na podujatí z kategórie Ladies European Tour (LET) sa Slovenkám zatiaľ nedarí a budú sa musieť veľmi snažiť, aby v sobotu prešli katom.

Na ihrisku Grey Bear je z kvarteta domácich golfistiek na tom najlepšie jediná profesionálka Zuzana Kamasová, ktorá je síce zatiaľ nad čiarou, ale s výkonom 75/+3 rozhodne nebola spokojná. "V úvode som sa trochu trápila, no záverečný dlhý pat do birdie na jamke č. 9 mi zlepšil náladu," povedala po úvodnom kole Kamasová.

Ďalšie Slovenky medzi profesionálkami len zbierajú skúsenosti. Natália Hečková zahrala 80/+8 a delí sa o 99. miesto, Caroline Cordieri (82/+10) okupuje 109. pozíciu a Emma Klimentová (88/+16) figuruje na 117. priečke.

Podstatne lepšie na tom sú české reprezentantky. Sedemnásťročná Klára Spilková so slovenským kedíkom Michalom Englerom stráca na vedúcu dvojicu na delenom treťom mieste len jednu ranu. Karolína Vlčková (73/+1) len o jeden úder prekonala par ihriska a je na 27. pozícii.
 

Vyberte región